Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve denetlememları mazbut olarak kuruluşlmalıdır. Bapnın kızıllık çalışmasını çıkarmak için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi daşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında bakım mimarilmalıdır.

Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın bapsı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden emin olmanızı referans ederiz. 

Özellikle Türkiye'bile daha standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın kapılarından dolayı UNI doğrusu İtalyanın mevzii standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen karşımıza çıkmaktadır. Türkiye'bile meri standart TS EN standartlarıdır. 

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü amerikan bar ve yaman sızdırmaz özellikleri cereyan etmek zorundadır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi karınin hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın başladıktan sadece 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk derunindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve dayanıklılık muhtevain tercih edilir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) baş amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide konstrüksiyonlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki tütün, yangın, gaz yağı vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu aksi koşulların gayrı katlara geçişini mâni olmak yahut kabil evetğu kadar geciktirmektir.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri uyarıyor ve munis fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yangın kapısında kilit ve kanat mekanizmaları en önemli unsuru oluşturmaktadır. Her şeyden önce yangına dayanımlı aksesuarlar kullanılmalıdır. Kilit mekanizmaları evetşamsal önem taşımakta olup maliyetten kısmak amacıyla antipanik Yangın çıkış kapısı istanbul sistemli kilitler kullanılmayabilmektedir. Kapı mimarisini oluştururken öncelikle kullanılacak alan belirlenmelidir.

Yangın merdiveni bapsı yanmaz veya mukannen bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak kabul edilmektedir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya methaline yardımcı olacaktır.

Report this wiki page